Bondora

Suomilimiitti kuluton lainaBondoran kautta voi hakea kulutusluottoa jopa 10 000 euroa, mutta pienempiäkin luottoja on saatavilla, sillä pienin Bondoran tarjoama lainasumma on 500 euroa. Toivomansa lainan voi valita sadan euron tarkkuudella, joten asiakkaalla on hyvät mahdollisuudet saada lainaa juuri sen verran kuin tarvitsee, eikä ylimääräistä tarvitse ottaa.

Vertaislainapalvelut ovat viime vuosina yleistyneet, ja myös Bondora on yksi niistä. Bondora ei siis lainaa asiakkaille omia rahojaan vaan sijoittajien rahoja. Sijoittajat lainaavat rahaa sitä tarvitseville ja hyötyvät itse hommasta saamalla korkoa. Sijoittajat ovat tavallisia yksityishenkilöitä siinä missä lainaajatkin, mutta lainaajat ja sijoittajat eivät ole tekemisissä toistensa kanssa. Bondora huolehtii, että maksut tulevat maksetuiksi ja muutkin asiat hoituvat.

Rahan lainaaminen Bondoran kautta edellyttää, että hakijalla on tuloja ja hänen raha-asiansa ovat kohtuullisessa kunnossa. Lainaajaksi ei pääse, jos on maksuhäiriömerkintä tai on ollut ulosotossa edellisen kahden vuoden aikana. Tulojen tulee olla riittävän suuret lainan takaisinmaksua varten. Hakijalla ei saa olla rikosrekisteriä eikä peliongelmia. Vertaisluottoa saa ilman takaajia tai vakuuksia.

Bondoran vertaislainan maksuajaksi voi valita itselleen sopivimman maksuajan kolmen kuukauden ja viiden vuoden väliltä. Laskurilla näkee, paljonko kuukausikulut suurin piirtein ovat eri maksuaikojen kohdalla. Kuukausittaisen maksuerän suuruus riippuu tietysti siitä, minkälainen korko lainalle lopulta muodostuu.

Aasa vakuudeton laina

Hakemuksessa asiakkaat asettavat lainalleen maksimikoron, jonka yläpuolelle korko ei voi nousta. Korko voi olla 15 – 49 prosenttia. Jos laina herättää sijoittajien kiinnostuksen, lopullinen korko saattaa olla maksimikorkoa alhaisempikin, sillä lopulliseen lainaan otetaan aina mukaan sijoittajan kannalta edullisimmat lainatarjoukset. Bondoran suositus on, että korko asetetaan aluksi 28 – 30 prosenttiin, jotta liian alhainen korko ei karkottaisi sijoittajia.

Koska lainaan täytyy löytyä sopiva määrä sijoittajia ennen kuin lainasumma tulee täyteen, saattaa lainan saamisessa kulua pitempään kuin tavallisen kulutusluoton hankkimisessa. Siksi vertaislainaaminen ei välttämättä sovi, jos lainan saamisella on todella kiire. Muuten vertaislainaaminen sopii hyvin monenlaisiin tilanteisiin isoista hankinnoista lainojen yhdistämiseen.

Bondora siirtää toteutuneet luottosummat ensin asiakkaan asiakastilille. Asiakastililtä lainaaja voi itse siirtää varat omassa pankissaan sijaitsevalle pankkitilille. Luotonsiirtoja tehdään arkipäivisin.