Huom!

Sivuston sisältö on tarkoitettu blogimuotoiseksi yleiseksi kirjoitukseksi eikä se ole taloudellista neuvontaa. Tätä artikkelia tehdessä on hyödynnetty tekoälyä. Tarkista lainan tiedot suoraan aina erikseen lainatarjouksesta sekä lainasopimuksesta. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Mistä lainaa yhteishakijan kanssa?

Lainaa yhteishakijan kanssa Jopa 60 000E rinnakkaishakijan kanssa

Parhaat palvelut hakea lainaa yhteishakijan, eli rinnakkaishakijan kanssa ovat lainavälityspalvelut. Nämä palvelut ovat erikoistuneet kokoamaan eri rahoituslaitokset yhteen ja lähettävät lainahakemuksesi yhdellä kertaa 10-20 eri pankille ja rahoitusyhtiölle, joten säästät huomattavasti aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse lähettää hakemusta erikseen jokaiseen rahoituspalveluun. Yhteishakija auttaa sinua saamaan lainaa huomattavasti todennäköisemmin kuin yksin hakiessa. Rinnakkaishakijan kanssa pienilläkin tuloilla voi saada hiukan suurempaa lainaa. Lisäksi lainan korko- ja muut kulut ovat yleensä aina huomattavasti edullisemmat rinnakkaishakijan kanssa kuin yksin haettaessa.

Kuka lainaa?LainasummatLaina-aika
Rahoituslaitos100 – 60000€1-15 v
Vippi1000 – 60000€1-15 v
Kulutusluotto1000 – 60000€1-15 v
Zmarta500 – 60000€1-15 v
Lendo500 – 60000€1-15 v
Etua2000 – 50000€1-15 v
Freedom500 – 60000€1-15 v

Perustiedot vakuudettoman lainan saamisen ehdoista

Kulutusluottojen myöntäminen tapahtuu yleensä ilman vakuuksia tai takausta, ne ovat siis ns. vakuudettomia lainoja. Lainsäädännön muutoksien myötä eri luotonmyöntäjät ovat kuitenkin joutuneet kiristämään lainan myöntämiskriteerejä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaikka lainaan varten ei tarvitse varsinaisia vakuuksia (kuten muuta omaisuutta jne.), asiakkaan tulee olla muutoin maksukykyinen ja vakuuttaa voivansa hoitaa lainan asianmukaisella tavalla takaisin lainan myöntäneelle instanssille. Perinteisten pankkien kanssa asioidessa, osa tästä vakuudesta on siis erilaisen kiinteän omaisuuden, kuten asunnon muodossa. Vakuudettomassa lainassa ”vakuudet” muodostuvat asiakkaan taloudellisesta tilanteesta. Asiakkaan tulee siis olla tietyn tulotason omaava henkilö, jotta hän voi saada haluamansa lainan. Vaadittu tulotaso riippuu kustakin rahoitustahosta, halutusta lainamäärästä ja sen laina-ajasta. Useimmat lainanmyöntäjät vaativat asiakkaalta kuukausittaista työtuloa tai eläkettä. Osalla myös opiskelija voidaan kelpuuttaa lainanhakijaksi, kunhan tämän kuukausittainen tulotaso ylittää tietyn rajan. Tämä raja riippuu kunkin pankin ja rahoituslaitoksen asettamista ehdoista ja voi vaihdella huomattavankin paljon. Tulotasoon vaikuttaa myös asiakkaan kuukausittaiset muut juoksevat kustannukset, kuten asumismenot, lasten huoltomenot ja muut lainat kuten osamaksusopimukset ja kaikki kulutusluotot, sekä tietenkin mahdolliset asunto- ja autolainat. Nämä tietenkin vähentävät asiakkaan mahdollisuutta lyhentää uutta lainaa ja nämä tiedot otetaan sen vuoksi tarkasti huomioon riskienkartoitusarvion yhteydessä.

  Lainojen yhdistäminen

Milloin rinnakkaishakijaa sitten tarvitaan?

Joskus asiakkaan omat resurssit eivät riitä lainakustannusten hoitamiseen tai hän ei pysty vakuuttamaan luotonmyöntäjää siitä, että pystyisi lainan hoitamaan takaisin ilman moitteita. Tällöin kuvioon on mahdollisuutta ottaa mukaan rinnakkaishakija. Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa, lainan vakuutena toimivat kahden ihmisen kuukausittaiset tulot ja näin ollen katsotaan olevan paremmat mahdollisuudet lainan lyhentämiseen. Se siis tarkoittaa, että tilanteesi muuttuu lainantarjoajan näkökulmasta positiivisempaan suuntaan, ja pystyt mahdollisesti paremmin vakuuttamaan tämän lainaamaan rahaa sinulle. Osassa lainoista, erityisesti suuremmissa summissa, ehtona voi olla kaikkien hakijoiden osalta se, että rinnakkaishakija on hankittava. Muuten lainan myöntäminen voidaan täysin. Voit keskustella rinnakkaishakijuudesta esimerkiksi puolisosi, vanhempasi tai vaikka ystäväsi kanssa. Useimmiten rinnakkaishakija on joku samassa taloudessa asuva henkilö. Rinnakkaishakijan tulee olla täysi-ikäinen ja täyttää muutkin luotonmyöntäjän asettamat kriteerit.

Miten lainaa sitten haetaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

 • Valitse luotontarjoaja, laina-aika ja lainasumma
 • Siirry täyttämään hakemusta
 • Täytä henkilötietosi erityistä huolellisuutta käyttäen ja valitse ”haen rinnakkaishakijan kanssa”
 • Täytä hakemukseen myös rinnakkaishakijan tiedot
 • Jää odottamaan tarjousta ja lähetä mahdollisesti pyydettävät liitteet
 • Hyväksy tarjous, jos se miellyttää

Mitä hyötyä rinnakkaishakijasta on?

Rinnakkaishakijan kanssa hakiessa hyöty on moninainen. Sinun ei ensinnäkään tarvitse omata niin hyviä kuukausituloja tai olla muuten erityisen ”rahoissasi”. Luoton saamisen mahdollisuudet nousevat huomattavasti jos haet sitä yhdessä luotettavan rinnakkaishakijan kanssa. Sinun tulee kuitenkin sopia rinnakkaishakijan kanssa, millä lailla hoidatte lainan takaisinmaksun ja tulevatko lainatut varat molempien käyttöön. Lisäksi luotonmyöntäjät, joilla on käytössä riskienkartoitusarvioon perustuva lainakoron laskeminen, tulevat todennäköisesti laskemaan lainasi korkoprosenttia silloin kun mukana on yhteishakija. Rinnakkaishakijan hankkiminen nostaa luotettavuusarvion aina uudelle tasolle. Voit siis säästää kulutusluottosi kuluissa huomattavasti, kun haet sitä yhteisvastuullisesti toisen henkilön kanssa.

  Lainaa 20-vuotiaalle

Mitä yhteishakijan tulee tietää lainaprosessista

Vaikka yhteishakijaksi lähteminen saattaa kuulostaa riskittömälle asialle, on hyvä kuitenkin tiedostaa kaikki siihen liittyvät vastuut ja velvollisuudet. Ollessasi rinnakkaishakija, vastaat lainasta saman verran kuin päähakijakin. Et siis ole vastuussa vain puolesta lainaosasta, vaan koko luottosummasta. Jos varsinainen hakija jättää lainan hoitamatta, se kaatuu kokonaisuudessaan, korkojen ja kulujen kera sinun maksettavaksesi. Kannattaa siis ryhtyä vain sellaisen ihmisen rinnakkaishakijaksi, jonka tiedät luotettavaksi ja jonka lainasumman maksaminen tarvittaessa ei kaduta. Jos olet valmis toimimaan näiden ehtojen mukaan, voit lähteä mukaan luottoprosessiin. Rinnakkaishakijan tulee täyttää lainasopimukseen samat tiedot kuin varsinaisen hakijankin. Koska myös yhteishakija on koko lainasta vastuussa, selvittää luotonmyöntäjä myös tämän luottokelpoisuuden ja tekee tästä kattavan riskienhallinta-arvion. Voit siis joutua toimittamaan esimerkiksi palkka- tai eläketodistuksiasi vakuuttamaan ilmoittamiasi tietoja.

Rinnakkaishakijuuden tärkeät kohdat

 • Rinnakkaishakija on sama asia kuin yhteishakija tai yhteisvastuullisesti haettu luotto
 • Yhteishakijan hankkiminen on usein velvoitteena erityisesti suurissa lainamäärissä
 • Yhteishakija vaikuttaa lainan saamiseen ja luottokoron muodostumiseen
 • Luottokorko on usein matalampi yhteishakijan kanssa haettaessa
 • Rinnakkaishakijan tulee olla yli 18-vuotias ja tällä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Yhteishakija voi olla esimerkiksi varsinaisen hakijan lähisukulainen tai avio- / avopuoliso
 • Rinnakkaishakija on varsinaisen hakijan kanssa yhtä paljon vastuussa hankitusta lainasta
 • Jos varsinainen hakija jättää lainan maksamatta, siirtyy se yhteishakijan hoidettavaksi

Lainojen yhdistäminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Joskus asiakkaalla voi olla maksamattomia luottoja jo ennestään useita. Avoinna voi olla verkkokauppojen osamaksusopimuksia, luottokorttivelkoja tai kulutusluotoista kertyviä saatavia. Nämä lainat on helppo nykyään yhdistää yhdeksi lainaksi erilaisten yhdistelylainojen avulla. Usein yhdistelmälainojen summat vaan tahtovat kohota huomattavan suuriksi. Tällöin todennäköisesti tarvitaan rinnakkaishakijaa lainan saamiseen ja erityisesti sen korkokulujen kohtuullistamiseen. Yhdistelmälainaa haetaan samalla tavoin kuin muutakin lainaa. Lainahakemuksessa tulee huomata rastittaa rinnakkaishakija – kohdan lisäksi myös yhdistelmälaina – kohta. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta kohdiltaan. Oikeilla tiedoilla ja kattavasti täytetty hakemus nopeuttaa lainanhakuprosessia oleellisesti ja todennäköisemmin johtaa hyväksyttyyn lainapäätökseen, kuin vasemmalla kädellä sutaistu yritelmä.

  Kuinka paljon voin saada lainaa

Lopuksi yhteishakijuudesta

Kuten jo todettiin, on yhteishakijan kanssa lainan hakeminen edullista molemmille osapuolille. Luotonmyöntäjä saa siitä lisävarmistusta ja luottamusta kyvyllesi hoitaa laina takaisin ja sinä saat lainasi oletettavasti paljon halvemmalla, kuin omin avuin pystyisit. Toki sinun täytyy ensin vakuuttaa joku rinnakkaishakijan rooliin. Tutustu sivustomme vertaamiin, lainaa myöntäviin palveluihin ja helpota elämääsi lainarahan turvin!

Esimerkkejä eri lainantarjoajien käytännöistä rinnakkaishakijan suhteen

 • Rahoitu.fi tarjoaa vakuudetonta lainaa 500 – 60 000 euroa, josta yli 10 000 euron lainoja suositellaan haettavaksi yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Zmarta vaatii rinnakkaishakijan olevan puoliso tai avopuoliso. Erikseen harkittaessa lainanhakijaksi voidaan hyväksyä myös joku lähiperheen ulkopuolinen henkilö.
 • Resurs bank:lla taas yhteishakijan kanssa voi hakea 1 000 – 30 000 euron kulutusluottoja. Rinnakkaishakijan kanssa hakeminen vaikuttaa suoraan lainaehtoihin, sekä lainansaantimahdollisuuksiin.
 • Halino:lla yli 4 000 euron ylittävät luottomäärät edellyttävät yhteishakijan hankkimista. Suurin Halinon lainaama summa on 6 000 euroa.
 • Bigbankilla rinnakkaishakijoiden (tässä tapauksessa perheen) nettotulojen tulee olla yhteensä vähintään 2 400 euroa, jotta pikaluottoa voi saada. Yhteishakijan kanssa hakeminen mahdollistaa kuitenkin jopa 40 000 euron lainojen hakemisen.

Samankaltaiset artikkelit