Rahoituslaitos

Varsinkin nuoremmat suomalaiset ovat jo tottuneet hakemaan pienempiä lainoja netin kautta. 2020-luvulla suosioon ovat tulleet kulutusluotot ja joustoluotot. Kulutusluotot tarkoittavat kertaluonteisia pienlainoja ja joustoluotot ovat puolestaan luottokortin omaisia luottotilejä.

Lainaaheti.fi on kasvanut suosituksi lainojen vertailusivustoksi. Sivustolla voi kilpailuttaa kulutusluottoja ja muita pienlainoja 60 000 euroon saakka. Käyttötarkoitusta ei ole varsinaisesti rajoitettu, joten lainaa voi hakea hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Päätimme testata, miten hyvin tällainen palvelu toimii lopulta käytännössä ja voiko sen avulla löytää edullisempia lainoja.

Huom!

Sivuston sisältö on tarkoitettu blogimuotoiseksi yleiseksi kirjoitukseksi eikä se ole taloudellista neuvontaa. Tätä artikkelia tehdessä on hyödynnetty tekoälyä. Tarkista lainan tiedot suoraan aina erikseen lainatarjouksesta sekä lainasopimuksesta. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

50 eurosta ylöspäin

Lainaaheti.fi arvostelu – miten toimii lainojen kilpailutus vuonna 2023

Lainaaheti.fi-sivustolla voi kilpailuttaa lainat aina 50 eurosta 60 000 euroon saakka. Lainaa voi siis hakea hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Pikavippien sijaan nykyisin on suosittua hakea kulutusluottoa. Näiden hakeminen on pitkälti samanlaista, mutta kulutusluottojen korot ovat huomattavasti matalammat kuin takavuosien pikavipeissä.

Pienempiä lainoja voi hakea esimerkiksi laskuista selviämiseen, lääkärilaskun maksamiseen, autohuoltoon ja uutta elektroniikkaa varten. Mutta koska palvelun kautta voi hakea lainaa myös kymmeniä tuhansia eroja, auttaa laina kattamaan myös suurempia hankintoja ja tarpeita. Näitä voivat olla esimerkiksi remontit, ulkomaan matkat ja uudet kulkuvälineet.

Lainaa ei myönnetä kenelle vain

Monilla suomalaisilla on ollut vaikeuksia maksaa lainojaan takaisin viime vuosina. Varsinkin takavuosien helposti myönnettävät pikavipit ajoivat monet jopa sellaiseen kierteeseen, että aiempien pikavippien takaisinmaksu hoidettiin ottamalla uusi pikavippi toisesta yhtiöstä. Pian asiakkaalla oli kuitenkin niin monta vippiä korkoineen maksettavana, että tilanne kävi tukalaksi.

Nykyisin lainaa ei myönnetä enää liian heppoisesti ja lainanantajilla on vaatimuksia lainanottajien suhteen. Yleisiä vaatimuksia ovat varsinkin;

  • Täysi-ikäisyys
  • Puhtaat luottotiedot
  • Säännölliset tulot
  • Vakituinen osoite

Jos lainaa hakee Lainaaheti.fi-palvelun kautta, hakijalla tulee olla myös verkkopankkitunnukset käytettävissään. Tämä johtuu siitä, että niiden avulla voi hoitaa henkilöllisyyden varmentamisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen. Tämän ansiosta puolestaan lainan hakeminen onnistuu 100 % netissä, eikä hakijan tarvitse lähteä käymään pankin konttorissa missään vaiheessa.

  Rahoitu.fi – Turvallista lainaa nopeasti aina 60 000 euroon saakka

Lainan hakeminen oli kätevää

Lainaaheti.fi-sivuston käyttäminen oli selkeää ja kätevää. Mitään erillisiä ohjeita ei tarvinnut lukea, vaan riitti, kun seurasi vain ruudulla näkyviä ohjeita. Jos on joskus vertaillut netissä esimerkiksi lentojen, hotellien tai vaikka sähkösopimusten hintoja, ei lainojen vertailu eroa siitä paljoakaan.

Lainaa haettaessa kysyttiin henkilötietoja, jopa henkilötunnusta. Syy tähän lienee se, että sen avulla voidaan tarkistaa hakijan luottotiedot. Mikäli luottotiedoissa on paljon merkintöjä, ei todennäköisesti lainanhaku onnistu lainkaan. Myös ansiotuloista kysyttiin, mikä varmastikin vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa on mahdollista saada.

Plussaa palvelussa oli se, että laina-aikaan pystyi itse vaikuttamaan. Kuukausierän suuruutta ja laina-ajan pituutta voi siis muokata itselle sopivaksi yhtälöksi. Mitä pidemmän laina-ajan valitsee, sitä pienempi kuukausierä on, mutta toisaalta sitä kalliimmaksi lainan kokonaiskustannukset lopulta nousevat. Tämä on kätevä ominaisuus, koska sillä tavoin voi valita itselleen sopivan kuukausierän, joka ei aja omaa taloutta liian ahtaalle.

Muita ruusuja ja risuja

Kaikkiin palveluihin liittyy omat hyvät ja huonot puolensa. Lainaaheti.fin puute on se, että lainoja voi vertailla vain 60 000 euroon saakka. Eikä sivustolla kerrota, miksi tätä suurempia lainoja ei voi kilpailuttaa. Jos siis olet hakemassa suurempaa asuntolainaa, ei sivusto palvele sinua varmaankaan kovin hyvin.

Palvelu löysi kuitenkin testissämme hyvinkin edullisia pienlainoja ja kulutusluottoja. Edullisten lainatarjousten lisäksi palvelun käyttäminen oli myös selkeää ja nopeaa. Lainaa on mahdollista saada käytännössä heti, joskin arkisin lainarahat saa tililleen todennäköisesti nopeammin kuin viikonloppuisin.

Palvelun suurin etu piilee siinä, että yhdellä lainahakemuksella voi kilpailuttaa jopa kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset. Nopeasti saatavat lainatarjoukset ovat myös lopullisia tarjouksia, joten niihin voi todella perehtyä siinä vaiheessa jo huolella. Kannattaakin aina lukea lainasopimus huolella läpi ennen sen hyväksymistä. Hyvää palvelussa olikin myös se, että lainaehtoihin voi tutustua rauhassa ja mikäli ehdot eivät miellytä, voi lainatarjouksen lopulta myös hylätä maksutta.

  Freedom Rahoitus lainaa 500 – 60 000€ – Kilpailuta lainat maksutta

Rahaa silloin kun tarve on suurin

Lainaaheti.fi sopii varmastikin parhaiten sellaiselle asiakkaalle, joka tarvitsee raha heti. Rahaa on mahdollista saada pankkitililleen jo saman päivän aikana, joten mikäli lainahakemus hyväksytään, on rahaa mahdollista saada hyvinkin nopeasti. Palvelun avulla moni löytäneekin helpotuksen äkilliseen rahan tarpeeseen.

Samankaltaiset artikkelit