This content has been archived. It toukokuu no longer be relevant

Huom!

Sivuston sisältö on tarkoitettu blogimuotoiseksi yleiseksi kirjoitukseksi eikä se ole taloudellista neuvontaa. Tätä artikkelia tehdessä on hyödynnetty tekoälyä. Tarkista lainan tiedot suoraan aina erikseen lainatarjouksesta sekä lainasopimuksesta. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Kuluton laina on aina ensilaina

Ilmainen ensilaina Hae kuluton amp koroton laina heti kayttoosi

Ilmaisen lainan saa useammastakin Suomessa toimivasta pikalainayhtiöstä. Kaikista mainituista ilmaiset vipit saa vain, jos ei ole milloinkaan ennen lainannut kyseisestä palvelusta mitään. Korottoman lainan saaminen on siis rajattu koskemaan ainoastaan ensilainaajia.

Lista ilmaisen ensilainan tarjoajista

LainapalveluIlmaiseksiMaksuaikaaIkäraja
Eurolimiitti1000 €1 kk21 v
Ferratum2000 €1 kk20 v
Risicum300 €1 kk20 v
Suomilimiitti2000 €1 – 2 kk21 v
Vivus400 €1 kk20 v
Credit242000 €1 kk19 v
Limiitti2000 €1 kk18 v

Tarkasta aina ennen ilmaisen lainan hakemista, että todella kuulut ensilainaajiin. Joissakin tapauksissa lainafirmat toimivat saman palvelun alaisuudessa, jolloin rinnakkaisfirmalta jo lainannut ei voi enää olla toisen palvelun ensilainaaja.

Kulutonta ensilainaa aina 2 000 euroon saakka

Kuinka paljon ilmaista ensilainaa voi saada? Tarjolla olevan korottoman lainan määrä vaihtelee 10 eurosta jopa 2 000 euroon. Oleellista on, että ilmaista lainaa voi yleensä saada ainoastaan kerran. Kun ilmaistarjous on käytetty, täytyy turvautua tavallisiin maksullisiin luottoihin. Suomilimiitin kuluttomat lainat ovat kahteen tuhanteen euroon saakka, kuten myös uudesta Rahapalvelu.fi:stä on mahdollista saada ilmaista lainaa 2000 euroon saakka. Suomilimiitin laina pitää maksaa takaisin kokonaisuudessaan viimeistään kuukauden kuluessa, mikä voi olla 2 000 euron lainassa jo todellinen haaste normaalituloiselle. Myös Rahapalvelun ilmaisen lainan lyhentäminen kokonaisuudessaan, tulee tapahtua myös kuukauden kuluessa. Vaikka lainat ovat siis ilmaisia, mietithän ennen lainanottoa, onko sinulla varaa maksaa lainapääomaa takaisin kuukauden kuluttua. Muussa tapauksessa joudut maksamaan korkokuluja maksamatta jääneestä pääomasta, jolloin ilmainen laina muuttuu vähemmän ilmaiseksi.

Kuluton & koroton laina

  • Yleensä vain ensilaina kuluton
  • Lainasummat 10 – 4 000 euroa
  • Maksettava takaisin lyhyessä ajassa
  • Kerryttää erissä maksettuna korkoja ja kuluja
  • Useat palvelut tarjoavat
  • Vaatii yleensä tililuoton avaamista
  Yhdistelylaina

Ilmainen ensilaina on ilmainen vain nopeasti takaisin maksettuna

Kulutonta ensilainaa saa käyttöönsä enimmillään noin kuukaudeksi, maksimissaan kahdeksi, sen pidemmäksi aikaa ei juuri maksutonta vippiä tipu. Mikäli lainaa sattuu tarvitsemaan ja ilmaisten lainojen tarjouksia on vielä käyttämättä, kannattaa maksuton luotto toki hyödyntää. Kannattaa olla tarkkana, onko korottomassa lainassa jotain erityistä huomioitavaa. Esimerkiksi Ferratumin vippi tulee ymmärtää maksaa ajoissa takaisin, muuten laina ei ole ilmainen. Muutenkin vippifirmat voivat periä viivästyskorkoa ilmaisestakin lainasta, mikäli sen takaisinmaksu myöhästyy. Ole siis tarkkana kuluttoman lainan takaisinmaksun kanssa, jotta ilmainen ei muutu maksulliseksi! Vaikka ilmainen laina kuulostaa korkeakorkoiseen vippiin verrattuna loistavalta tarjoukselta. Muista kuitenkin, että kyseessä on edelleen laina, joka täytyy maksaa takaisin. Ilmainen laina voi aiheuttaa ottajalleen maksuhäiriömerkinnän aivan samalla tavoin kuin tavallinen maksullinen pikaluottokin. Vaikka asiakkaan tarvitsisi maksaa eräpäivänä takaisin ainoastaan täsmälleen se summa, joka on alun perin lainattu, voi huonossa lykyssä käydä niin, ettei tätäkään summaa saa haalittua kasaan. Niin saattaa käydä etenkin silloin, jos korotonta lainaa on otettu huonossa taloudellisessa tilanteessa, jossa mitään kummempia tuloja ei ole ollut edes tiedossa.

Yleensä ilmaiset lainat ovat tililuottoja

Tänä päivänä useimmat ilmaisen ensilainan tarjoajat ovat palveluita, jossa asiakkaan tulee avata tililuotto. Esimerkiksi Eurolimiittillä asiakkaan tulee ensin avata käyttöönsä 2 000 euron tililuotto, josta tehtävä nosto eli ensilaina on kuluton aina 1 000 euroon saakka. Tämä 1 000 euroa on asiakkaalle kuluton sekä koroton ja sen takaisinmaksettuaan asiakkaalle jää mainittu 2 000 euron luottorajallinen laina käyttöönsä. Asiakas voi tehdä luotolta nostoja myös tarjousjakson jälkeen, ilman että tarvitsisi hakea lainaa uudestaan. Jatkossa nostot eivät kuitenkaan enää ole kuluttomia, vaan niistä peritään normaalit palvelun hinnaston mukaiset maksut.

  Lainaa 20-vuotiaalle

Minkä vuoksi korotonta lainaa sitten tarjotaan?

Perimmäisenä ajatuksena kullakin korotonta lainaa tarjoavalla taholla on tietenkin hankkia uusia asiakkaita. Esimerkiksi tililuoton avannut asiakas tulee suurella todennäköisyydellä tekemään luotolta maksullisiakin nostoja, onhan tililuotto jo valmiiksi helposti asiakkaan käytettävissä. Kertaluoton hankkinut voi taas havaita lainan ottamisen olevan varsin vaivatonta, jolloin kynnys uuteen lainaan samalta palvelulta voi olla huomattavasti matalampi. Ilmaisen lainan edut kääntyvät siis pikemminkin kulutusluottopalvelun kuin asiakkaan hyväksi. Toki asiakaskin voi kikkailla ilmaisen ensilainan avulla, hakemalla aina uuden lainan uudelta palvelulta, maksamalla sen pikaisesti takaisin ja irtisanomalla mahdollisesti sopimansa tililuottosopimuksen. Mutta kuten jo mainittiin, kuluton ensilainakin voi äkkiä kääntyä maksulliseksi ja ilmaisen lainan innostus kadota maksuvaikeuksien kurjuuteen.

Yleensä kysytyt kysymykset kuluttomista lainoista

Miten ilmaista lainaa sitten haetaan? Ilmaista lainaa haetaan samalla lailla kuin mitä tahansa lainaa: täyttämällä lainahakemus lainaa tarjoavan palvelun verkkosivuilla. Yleensä palvelu tunnistaa itse ensiasiakkaansa, jolloin tarjous on mahdollista käyttää. Kenelle ilmaista lainaa voidaan myöntää? Useimmiten sinun tulee olla ensimmäistä kertaa lainanhakijana kussakin lainapalvelussa. Lisäksi muut tavallisimmat ehdot lainan saamiseksi ovat täysi-ikäisyys, esimerkillisesti hoidetut raha-asiat, säännölliset tulot ja pidempi oleskelu suomessa tai suomen valtion kansallisuus. Missä tapauksissa koroton laina muuttuu maksulliseksi? Ilmainen ensilaina on koroton vain tietyssä takaisinmaksuajassa maksettuna. Jos kuluttoman lainan ehdoissa on mainittu yhden kuukauden takaisinmaksuvelvollisuus, se tarkoittaa että laina alkaa kasvaa korkoa ja muodostuu kuluvelvolliseksi toisesta kuukaudesta lähtien. Toisin sanoen ilmainen laina on kuluton ja koroton yleensä vain kuukauden ajan. Tarvitaanko kulutonta lainaa varten vakuuksia tai takaajia? Kuluttoman lainan ehdot ovat samanlaiset kuin muissakin vipeissä, kulutusluotoissa ja tililuotoissa. Ainoana erona on, että lainasta ei peritä mitään kuluja jos sen maksaa tietyssä ajassa takaisin. Laina on siis vakuudeton, aivan kuten muutkin verkossa haettavat lainat.

  Venelaina

Samankaltaiset artikkelit